fbpx

Konfirmanter

La deg ikke lure av alt fokuset mitt på nyfødte, jeg tar bilder av nydelige konfirmanter også, og nå er jeg i full gang med forberedelser og møter i forbindelse med vårens konfirmantfotografering.

Det er mye som skal på plass til en slik stor dag og å kunne krysse av fotografering som ferdig planlagt, bidrar til en stressfaktor mindre.

Utefotografering

Konfirmantene tar jeg, nesten uten unntak, bilder av ute. Det føles mindre kleint, rett og slett. Du skal føle deg komfortabel og er vi ute, kan vi bruke omgivelsene til å få mer naturlige bilder.

Aller først, møte i studio

For å finne ut om jeg kanskje kan være rett fotograf for deg og hjelpe deg med dine drømmebilder, kan det være veldig lurt å treffes i studio i god tid før du ønsker å ta bildene. Da blir vi bedre kjent, du får svar på de spørsmålene du måtte ha. Om vi finner ut at jeg kan hjelpe med det du ønsker, planlegger vi fotograferingen.

Det kan være lurt å tenke litt på hva slags type bilder som du syns er kult. Liker du skog, grønt og gress? Eller er du mer urban og liker asfalt, mur og blikkplater? Nøytrale, naturlige farger eller mer fargerikt?

Kanskje du har en hobby du vil ha med på bildet på et eller annet vis?

Hva skal bildene brukes til? Henge på veggen, samle noen i et album eller takkekort?

Har du ingen formening, finner vi ut av det på møtet, null stress.

Klær

Ved konfirmantfotografering er det vanlig å ta noen bilder med bunad, dress og penklær. Du kan også ha med skift og ta noen bilder med pene hverdagsklær. Dette snakker vi mer om på møtet også.

Familiefotografering

Når tok dere bilder av hele familien samlet?

Det er flere som benytter seg av anledningen og tar familieportrett i samme slengen. Enten alle sammen i finstasen eller i pene hverdagsklær.

Fotograferingen

Selve fotograferingen tar 20-45 minutter, litt avhengig av om du ønsker skift eller ikke. Stort sett tar jeg bildene på ettermiddagene i uka, da er lyset best. Er det regnvær, finner vi en ny dag.

Etter fotograferingen

Ca 7-14 dager etter fotograferingen har vi et bestillingsmøte. Der får dere se 10-30 av de beste bildene fra fotograferingen og kjøper kun de bildene dere elsker og ønsker.

For hvert bilde dere kjøper, følger og to digitale bildefiler. En bildefil uten vannmerke som dere selv kan bruke til å lage takkekort o.l og en bildefil med vannmerke som kan deles på sosiale medier.

(Er det noen besteforeldre som ønsker bilde av konfirmanten på veggen? Ta de med på bestillingsmøtet, så kan de kjøpe akkurat det bildet de selv ønsker 😉 )

Ta kontakt allerede nå

Som nevnt, er det allerede pågang på konfirmantfotografering. Jeg tar kun et visst antall fotograferinger i måneden og er kalenderen min full, har jeg ikke mulighet til å ta flere oppdrag. Så ønsker du å finne ut om jeg kanskje kan hjelpe deg, ta kontakt nå, så avtaler vi møte.

Bilder fra tidligere

Det kan være vanskelig å se at jeg i det hele tatt har tatt noen konfirmantbilder tidligere, siden jeg har mest fokus på nyfødte, men jeg kan berolige deg med at jeg har tatt bilder av konfirmanter hvert eneste år de siste 8 (snart 9) årene. Du finner flere konfirmantbilder i GALLERIET

Fyll ut skjemaet, så tar jeg kontakt med deg så snart jeg kan!

next one

Førstehjelpskurs for gravide!

>