fbpx

Hvordan slappe av og unngå stress når baby ikke samarbeider.

Vi har alle sett disse søte bildene av babyer som ser så fredfulle og avslappet ut uten noen bekymringer over hodet.

Som nybakt mamma, ønsker du kanskje slike bilder å gi til besteforeldre, ha som skjermbilde og «spamme» sosiale medier for å vise frem din nydelige baby.

Så kommer dagen for fotografering og BOOOM! – babyen din vil ikke ha noe med det å gjøre.

Du tenker: «Hvorfor stopper du ikke å gråte? Jeg har fulgt alle råd og gjort alt jeg kan komme på, men du er fortsatt ikke fornøyd. Vet du ikke at jeg har betalt en god slump penger for denne fotograferingen? Lene’s baby var veldig samarbeidsvillig ved hennes fotografering, hvorfor kan ikke du bare sove og la meg få noen fine bilder?!«

Om dette skulle skje ved din fotografering, vil jeg at du skal ta et skritt tilbake, puste dypt og godt og huske en ting: alle nyfødte gråter.

Det er helt naturlig. Ikke det minste unormalt. Det er ikke noe galt med babyen din, det er ikke noe du trenger å skamme deg over. Babyen gjør det ikke for å skjemme deg ut. Og når du stresser over at babyen gråter, blir det bare enda verre, for han merker at du er opprørt.

Ikke la dette sette deg ut. Det tar ikke mange ukene før du glemmer all gråtingen og hvordan panna rynket seg hver gang han skrek opp eller hvordan tærne strakk seg ut og lungene utfoldet seg i full kraft.

La meg fange disse små detaljene. Gråte-bilder kan vekke virkelige følelser og demonstrere kjærligheten du har for babyen din, mens du forsøker å roe han ned. Tenk på godheten barnet ditt føler når han ser tilbake på disse bildene og ser morskjærligheten lyser omkring dere. Disse skjøre øyeblikkene er mer viktig enn de sovende og riktig poserte bildene.

Poenget med å ta nyfødtbilder er for å hjelpe deg med å ta vare på de første minnene i din baby’s liv. Du vil se tilbake på disse bildene og huske de nettene du satt med han i armene, sang nattasang og vugget han i søvn. Disse øyeblikkene er veldig slitsomme, men de hjelper deg også med å bygge det sterke båndet mellom dere.

Vel, med alt det nevnt, om du helst ønsker de fredfulle, poserte bildene, tar vi en pause og forsøker igjen. Og om det skulle skjære seg, avtaler vi ny tid et par-tre dager senere, null problem!

next one

Hvordan bestille din nyfødtfotografering.

>